Tuesday, March 10, 2009

ငါးၾကင္း ရွလကာရည္ေပါင္း

ငါးၾကင္း ရွလကာရည္ေပါင္း

လိုအပ္ေသာ ပစၥည္းမ်ား

ငါးၾကင္း၊ ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ ငရုတ္သီးစိမ္း၊ ၾကက္သြန္ျဖဴျမိတ္၊ ပဲငံျပာရည္ ( အေနာက္ )၊ ပဲငံျပာရည္ ( အၾကည္ )၊ ဂ်ဴံမႈန့္၊ ရွာလကာရည္၊ သၾကား၊ ဆား၊ ဆီ

ငါးကို အေၾကးထိုး၊ ေရေဆးျပီး အတံုးအေနေတာ္ လွလွတံုးပါ။ ငါးတံုးမ်ားကို ငံျပာရည္၊ ဆားတို့ ျဖင့္နယ္၊ ဂ်ဴံမႈန့္ျဖင့္ လူးျပီး ဆီအိုးတြင္ ထည့္ေၾကာ္ပါ။ ေရႊ၀ါေရာင္ သန္းကာၾကြလာလွ်င္ ဆယ္ႏိူင္ပါျပီ။ ငရုတ္သီးစမ္းကိုလွီးထာပါ။ ၾကက္သြန္ျဖဴကို နုပ္နူပ္စဥ္းထား၊ ၾကက္သြန္ျမိတ္ကို ၁လက္မခန့္လွီးပါ။ ယင္းတို့ကို ဆီသတ္ျပီးေနာက္ ငါးေၾကာ္တံုးမ်ားထည့္၊ ပဲငံျပာရည္ အေနာက္၊ ရွာလကာရည္၊ ဂ်ံဴမႈန့္တို့ကို အရည္ေဖ်ာ္ျပီး ေကာ္ရည္အျဖစ္ေလာင္းခ်ကာ က်က္လွ်င္ စားသံုးနိုင္ပါျပီ။

No comments: